Prova smarrigt, lätt & nyttigt GI-KNÄCKE!
1. Rör ihop Maizena och alla frön.
2. Blanda i oljan och det heta vattnet.
3. Tryck ut den kletiga "degen" på en plåt med bakplåtspapper. Lättast att lägga ett bakplåts-papper över och trycka ut med händerna.
4. Strö över flingsalt.
5. Ugnen 150° i ca 60 min.
6. Stäng av ugnen och låt stå med ugnsluckan öppen 5-10 min.
LYCKA TILL!
MMM = Malins Mumsiga Müsli
Lagom till en stekpanna:
Rosta alltihop i lämpligt stekfett 5-10 min medan du rör runt.
Tillsätt 1,5-2 msk kanel, ca 0,5 dl flytande honung och eventuellt lite salt.
Stek en stund till och låt sedan svallna.
Förvaras i kylskåp!
Vet du att en KRAM som varar i 20 sekunder...
"Håll-dig-frisk-shoten"
Skala och riv rejält med färsk ingefära och gurkmeja. Lägg i kastrull och låt sjuda ca 15 min. När det har svalnat, pressa i 1-2 citroner och ev 0,5 dl honung.
Sila och häll upp i en flaska som du förvarar i kylskåpet. Jag brukar ta en "hutt" morgon och kväll i tron att det skrämmer bort eventuella baciller!;-)
Varning - om du inte vill bli knallgul om fingrarna bör du ha handskar på dig när du skalar och river gurkmejan!;-)