Prova smarrigt, lätt & nyttigt GI-KNÄCKE!

  • 1½ dl Maizena majsstärkelse
  • 1 dl solrosfrön
  • ½ dl hela linfrön
  • ½ dl skalade sesamfrön
  • ½ dl pumpakärnor
  • ½-1 dl olivolja
  • 1,75 dl kokhett vatten
  • Flingsalt

1. Rör ihop Maizena och alla frön.

2. Blanda i oljan och det heta vattnet.

3. Tryck ut den kletiga "degen" på en plåt med bakplåtspapper. Lättast att lägga ett bakplåts-papper över och trycka ut med händerna.

4. Strö över flingsalt.

5. Ugnen 150° i ca 60 min.

6. Stäng av ugnen och låt stå med ugnsluckan öppen 5-10 min.

LYCKA TILL!

 

MMM = Malins Mumsiga Müsli

 

Lagom till en stekpanna:

  • 2 dl fiberhavregryn
  • 1-2 dl quinoa
  • 2 dl solrosfrön
  • 1-2 dl skalade sesamfrön
  • 2 dl hela linfrön
  • 1-2 dl pumpakärnor
  • 0,5-1 dl chiafrön
  • 1-2 dl kokosflarn
  • valfri mängd grovt hackade valnötter, mandlar och hasselnötter

 

Rosta alltihop i lämpligt stekfett 5-10 min medan du rör runt.

 

Tillsätt 1,5-2 msk kanel, ca 0,5 dl flytande honung och eventuellt lite salt.

Stek en stund till och låt sedan svallna.

 

Förvaras i kylskåp!

 

Vet du att en KRAM som varar i 20 sekunder...

  • Påskyndar läknings-processer!
  • Höjer smärttröskeln!
  • Sänker blodtrycket!
  • Minskar stress!
  • Ökar tilliten!
  • Gör oss piggare!
  • Motverkar inflammationer!
  • Verkar ångestdämpande!

"Håll-dig-frisk-shoten"

 

Skala och riv rejält med färsk ingefära och gurkmeja. Lägg i kastrull och låt sjuda ca 15 min. När det har svalnat, pressa i 1-2 citroner och ev 0,5 dl honung.

 

Sila och häll upp i en flaska som du förvarar i kylskåpet. Jag brukar ta en "hutt" morgon och kväll i tron att det skrämmer bort eventuella baciller!;-)

 

Varning - om du inte vill bli knallgul om fingrarna bör du ha handskar på dig när du skalar och river gurkmejan!;-)

Copyright © All Rights Reserved