LITEN PT-GRUPP

 

Efter en graviditet och förlossning behöver kroppen hjälp att återfå styrka och stabilitet. Redan tidigt efter förlossningen kan/bör du själv komma igång med knipträning, promenader och lättare aktiveringsträning av de djupa magmusklerna. När du varit på efterkontroll hos din barnmorska (ca två månader efter förlossningen) är det dags att starta med mer belastad och stegrad träning.

Magmusklerna glider isär under graviditeten och dessa självläker under de första åtta veckorna efter förlossningen. En del har dock en kvarstående delning, vilket kan leda till svårigheter att stabilisera bålen, vilket i sin tur kan leda till bland annat ryggbesvär.

 

Denna lilla PT-grupp är för dig som är nybliven mamma och behöver hjälp att komma igång med rätt träning, men känner dig osäker på om dina magmuskler gått ihop eller om du kan aktivera dina stabiliserande muskler korrekt. Här får du individuell bedömning och personlig rådgivning/träning tillsammans med andra mammor i en liten grupp (max 5 deltagare).

Gruppen inleds med en föreläsning som bland annat innehåller information om kroppens förändringar under och efter en graviditet, anpassade råd inom ergonomi och rygghälsa samt praktiska träningstips. Under detta första grupptillfälle kommer jag även utföra en individuell bedömning av dina magmuskler (aktiveringsförmåga och ev kvarstående delning).

Efter föreläsningen följer tre träningstillfällen med personlig guidning, individuellt stegrad stabilitetsträning och "hemläxor". Målet är att du efter denna träningsperiod ska vara redo att återuppta din "vanliga" träning (med ev justeringar) eller påbörja gruppträningen för mammor som jag leder i Skavlöten.

 

Föreläsningen sker vanligtvis kvällstid på BVC Sju systrar i Åkersberga och träningen förläggs dagtid, utomhus i Åkersberga eller Täby.

ELLER - Är ni några vänner från ex mammagruppen som är intresserade så kan ni anmäla er tillsammans och vi kan "skräddarsy" upplägget. Exempelvis kan föreläsningen och träningen hållas dagtid hemma hos någon av er.

 

Är du intresserad av detta upplägg? Kontakta mig via kontaktformuläret här på hemsidan! Jag startar en grupp så fort jag fått in tillräckligt många intresseanmälningar.

 

PRIS:

1.850:-/person (inkl gummiband för effektiv hemträning).

 

 

 

Copyright © All Rights Reserved